Rijbewijs AM – Bromfiets

NIEUW !!! : A3 krijgt een nieuwe benaming, nl AM !

AM (vroeger A3), vanaf 01/05 moet voor deze categorie 4 u rijles gevolgd worden, gevolgd door een praktisch examen. Het voorlopig rijbewijs van deze categorie wordt afgeschaftvanaf 01/05/2013

Opmerking vooraf :

Indien je met een zogenaamde snorfiets wilt rijden (bromfiets klasse A), dan hoef je geen enkel examen af te leggen.

Weet evenwel dat de bromfiets een cilinderinhoud mag hebben van ten hoogste 50 cc en niet sneller mag kunnen rijden dan 25 km/ uur.

Bromfiets klasse B (rijbewijs categorie AM) geldt dus voor bromfietsen die een cilinderinhoud hebben van ten hoogste 50 cc en niet sneller kunnen dan 45 km / uur.

Hierbij is de valhelm verplicht.

Wie geboren is voor 15/02/1961 mag een bromfiets besturen zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Een theoretisch examen kun je afleggen vanaf 15 jaar en 9 maanden ( theoriecursus of zelfstudie); Je bent geslaagd wanneer je 33 op 40 behaalt.

Dit examen gaat door in het examencentrum te Roeselare, Bruggesteenweg 366.

Zorg in elk geval voor dat je een recent handboek gebruikt voor je studie.

TIP ! Leer eerst de theorie in je boek en oefen pas daarna met oefenvragen uit het oefenboek of via de CDrom of via www.gratisrijbewijsonline.be

Een lesboek kun je steeds bij ons vinden, zonder bijkomende verplichtingen.

De praktijk : de lessen mogen gevolgd worden vanaf  16 jaar

  • Je volgt 4 uur rijles waarvan 2 uur op de openbare weg.
  • je mag dan kiezen welk voertuig je gebruikt om het examen af te leggen. Het examen bestaat uit een proef op het priveterrein ( alleen de maneuvers).

 

In onze rijschool kozen wij voor een heel wendbare en controleerbare bromfiets waarmee je heel makkelijk het praktische examen kunt uitvoeren.
 
Gezien het voorlopig rijbewijs afgeschaft werd, is er geen mogelijkheid meer om te oefenen, wat met zich meebrengt dat de ervaring weggevallen is, waardoor het praktisch examen als moeilijker ervaren wordt.
 

 

 

 

 

Download hier de lesvoorwaarden.